2010. október 13., szerda

off -- technikai kérdés blogspotosokhoz

Mostanában megváltozott a blogspot fényképfeltöltési programja, azóta nem tudok álló fényképet feltölteni, mert minden fekve kerül fel. Tudtok tanácsot adni, mi a teendő? Előre is köszönöm!

4 megjegyzés:

Manka írta...

Ebbe én is belefutottam, azt hiszem, az a gond, hogy szerkeszted a képeket.
Legalábbis nálam az történt, hogy ha (sztem) fekve hagytam, akkor feltöltés után magától átforgatta állóba, de ha én forgattam állóba, akkor fekve került elő...

ribizlifozelek írta...

Megnezem mi valtozott.

En a kepeket eloszor feltoltom a flickr-re es onnan nagyon egyszeruen hozza lehet rendelni a blogbejegyzeshez. Ezt a rendszert nem erintette a valtoztatas.

O.Attila írta...

Nálam nem jelentkezett a probléma. Általában a picasa-val kötöm össze a megjelenítendő képet és onnan frankón hozza. De ha előtte a gépen kézileg forgatom el és úgy töltöm fel akkor is minden rendben.
Esetleg nézz bele a Picasa webes felületén a blogban megjelenített képidbe (a blog címét viselő nem nyilvános mappa - ott tárolja el a blogger az összes nem linkelt, hanem feltöltött képet) és ott is lehet forgatni a képeket.

Observer írta...

Köszönöm a tanácsokat, Mankának (megint) igaza lett, a leírása szerint jártam el és összejött, a rendszer a képet visszaforgatta a felvétel szerinti álló pozícióba -- köszi Manka! (flickr-em nincs, ezt a picasa-t majd tanulmányozom)