2010. április 30., péntek

pelmenyi vs. varényiki

A 2 húsos derelye között a különbség a tészta alapja és a töltelék elkészítése. A varényiki kefír alapú tészta, a pelmenyi vizes, a pelmenyi tölteléke nyers, fűszerezett darált hús, a varényikibe a húsos töltelék párolás után kerül betöltésre. Az, hogy melyik milyen formájú - hosszúkás, összekapcsolt, kisebb, vagy nagyobb -- csupán külsőség, ill. tálalási formája - húslevesben kerül elénk, vagy önmagában tejföllel, szalonnapörccel, fokhagymás-ecetes-vajas öntettel nyakon öntve -- attól függ, hogy hányadik fogásként kerül az asztalra, mert lehet előétel, leves, főétel és édes töltelékkel desszert is. A lényeg, hogy sok legyen belőle, mert nagyon finom!

2 megjegyzés:

Csilla írta...

Éhes lettem! :) Majd ezt is felrakod a főzőcskésblogba? Nagyon guszta!

Observer írta...

feltétlenül!