2010. február 14., vasárnap

Julia megtörte a csendet

és 6 nap hallgatás után tegnap este 9 órakor tv csatornákon keresztül az ukrán néphez fordult rövid beszéddel. Köszönettel kezdte, megköszönte azok bizalmát, szeretetét, munkáját, szavazatát és imáját, akik őt támogatták ezekben a nehéz időkben - "ne kételkedjenek győzelmünkben", tette hozzá. Aztán arról beszélt, hogy amióta nem láttuk őt, stábja kemény jogi munkával foglalkozott, dokumentumokat gyűjtött, tanúkat hallgatott meg, jogászokkal dolgozott. Ma már bizonyossággal állíthatja, hogy a választási eredményeket meghamisították. A Krím félsziget körzeteiben végzett újraszámlálások alapján a visszaélések 3-8%-kal térítették el az eredményt Janukovics javára, ennek alapján szerinte a csalások országos szinten 1 millió szavazatot is érinthetnek, amely elegendő az ő győzelméhez. Azt ígérte, bíróságokon fogja megtámadni az eredményt, nem fogja az embereket utcára vinni, mert az országnak most nyugalomra és stabilitásra van szüksége. Janukovicsot nem ismeri el legitim módon megválasztott elnöknek.

Julianak lételeme a harc, fentiekkel nem nyitott új lapot Ukrajna történelmében. A másik oldal is konkrét példákkal fog jönni, fogadhatunk, hogy megpiszkálják a nyugat-ukrajnai eredményeket, bizony-bizony lesznek ezek között megkérdőjelezhető számlálások. Ukrajna a "szemfényvesztések" országa, tények és valóság, itt különösen folyamatosan mozgó változókkal töltődnek, az objektív valóság meg errefelé ismeretlen fogalom.

Az eltelt hét alatt egyébként Janukovicsnak számos ország 1ső embere gratulált, többek között a 2 nagyhatalom USA, Oroszország elnökei telefonon személyesen, az EU-i Tanács, az EU Bizottság, NATO elnökei, az európai országok többségének vezetői, ideértve az összes nagy és számos kisebb európai államot, de pl. a "narancsosok" tradicionális támogatói, mint Lengyelo., Grúzia is köszöntötték Janukovicsot győzelme alkalmából. (Egyszerűbb lenne azokat felsorolni, akik még nem - Magyaro. is ezek közé tartozik, de miért?)

Szuper összefoglaló a választásokról:
"Julija nem akar a földön járni - Az ukrán elnökválasztásról"
http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=20725

1 megjegyzés:

Fules írta...

Nagyon egyetértek a bejegyzéseddel, és csak annyit tennék hozzá. Lehet a valóságot figyelmen kívül hagyni, lehet hókuszpókuszolni, egy ideig elhiszik az emberek, de ettől a valóság még valóság marad. Csak ki kell menni az utcára kicsit körbenézni. Nem lesz egyszerű ez az év.