2009. november 20., péntek

A járvány káros mellékhatásai

a maszkos rablások. November 19-én maszkos támadó kirabolta Feodosziában a kercsi úton működő Lukoil benzinkutat. Két nappal korábban, 17-én Kijevben az Indexbank egyik fiókja, előtte 13-án Kijevben az Ukrszibbank, 12-én Zaporozsjeban az Indexbank, 11-én Donyeckben 2 bank, a Pravex, ill. Finanszi i Kredit fiókjainak pénztárait egészségügyi maszkot viselők rövidítették meg némi cash-sel - mindegyik nappal, sérülés nélkül. Azt olvastam, hogy Bolíviában hasonló problémák miatt a kereskedelmi bankok szövetsége megtiltotta az ügyfeleknek, hogy bankfiókban maszkot viseljenek. Hah.
Ezeket leszámítva a maszkok mára jelentősen veszítettek népszerűségükből Kijevben, sokkal kevesebben viselik. Nem csak stabilizálódott, hanem lecsengett az influenzahullám, hurrá itt a vége, a pánik, az influenzához kapcsolódó hírverés, kapkodás, nyilatkozat-áradatok hál'istennek mára lefutóban vannak! Október 29 óta 1,5 millió ember betegedett meg szezonális, ill. új-influenzában, v. felső-légúti betegségben - 362 halálesetet regisztráltak. Kicsit több mint 1,000 minta ellenőrzése után 225 esetben igazolódott be az újinfluenza vírusa. A statisztika szerint semmivel nem magasabb a halálozási arány korábbi évek influenzajárványaihoz képest.

Hétfőn megszüntetik a karanténokat, az óvodák, iskolák, egyéb oktatási intézmények többsége megnyitja kapuit, újra dugók lesznek az utakon, lehet majd "tömegrendezkedni", így gőzerővel beerősíthetnek az elnökválasztási kampányok. Mostanáig a Központi Választási Bizottság 18 elnökjelölt jelentkezését fogadta el és igazolta vissza, 10 továbbit elutasított. Egy biztos: mozgalmas, tréfás időszak elé nézünk, az elkövetkező 3 hónapban nem fogunk unatkozni.

3 megjegyzés:

Snowqueen írta...

Örülök, hogy lecsengett ez az egész,s veletek minden rendben.

Csilla írta...

Milyen találékony az ember! Hát igen, egyesek mindent ki tudnak használni, sok maszkos között fel sem tünik, hogy ki a rabló és ki nem!

Azért még vigyázzatok ám magatokra! Végül is beoltattátok magatokat?

Érdekes amit írtál a halálozási arányról, mert akkor miért fujják fel ennyire?

Hát én már tényleg nem értem, csak azt tudom, hogy szönyü volt látni a fiukat átesni egy ilyen fránya betegségen, senkinek nem kívánom!

Observer írta...

Szia Csilla, igen, beoltattuk magunkat magyar vakcinával, most, h mutálódott ez a fránya vírus, nemt'om kellett-é? Annak oka volt, h miért fújták fel az influenzajárványt Ukrajnában, politika, már folyik az elnökválasztási kampány, figyelem-átterelés, ön-és közsajnáltatás, "forrás"-begyűjtés, stb. Szomorú, mert ettől az embereknek még nem lett jobb és az egészségügyi helyzet sem javult.

Remélem Ti már teljesen meggyógyultatok!?