2009. november 21., szombat

Ez ködös volt

"Kifújta a ló a páráját" - mondta a fiam ködös reggeleken, amikor még kézen-fogva-vezetős volt (hallgatott a jó szóra - ó, régi szép idők!) és gyalogosan bandukoltunk bölcsibe, később oviba. Nem is értem, hogyan lehet ilyenkor landolni? Kinézve a repülőgép ablakán, megdöbbenve konstatáltam a nagy, fehér, tejes ködös semmit odakünn, mikor is a kapitány nyugodt hangján megkérte a légiutaskísérőket, foglalják el helyeiket a leszálláshoz. Aggódó kérdés a másik oldalon ülő A.-hoz - te látsz valamit? és a "biztató" válasz - az égadta világon semmit! Nem baj - akinek kellett, látott, aztán kb. 1 méteres magasságból már mi is nézhettük a leszállópálya felfestett csíkjait. Nagyon simán érkeztünk -- nem szoktam, de most tapsoltam.

6 megjegyzés:

Euthymia írta...

Egyszer már szeretnék onnét kinézni, ahonnét a pilóták néznek ki, lehet, utána már többet nem szeretnék repülni :) :)

Snowqueen írta...

Óóóóóóóóóóóóó, akkor itthon vagytok. :-)

Csilla írta...

Itt is sokszor van köd, szakadó eső, ilyenkor lazán egy másik reptérre irányítják át a repülőket, hiszen Belgium nem nagy, itt nem nagyon vannak távolságok!

Egyik ismerősöm mesélte, hogy egyszer nem tudott leszállni a gép a nagy szél miatt, azért a pilóta megpróbálta még egyszer, és akkor sikerült! Ott is volt nagy ováció meg taps, mert mindenki nagyon félt!

Euthymia írta...

@Csilla: és olyankor busszal elvisznek benneteket mondjuk a parkolóhoz, ha a másik reptéren hagytad a long term-ben a kocsit vagy hogy van???

Observer írta...

Hello Snow, csak én, villámlátogatás, kis munka - :)

Csilla írta...

Olyankor kizárólag csak oda fuvaroznak el, ahol le kellett volna szállnia a gépnek, még ha Brüsszelen keresztül megy is át a busz valami miatt. Aztán fel lehet ülni a reptéri járatra és vissza lehet buszozni Brüsszelbe.