2009. november 30., hétfő

Emailen érkezett még a múlt héten

Ny. barátnőmtől az alábbi video, amelyen az ukrán 2009-es "Csillag születik" (Україна має талант/Ukraine got talent) tehetségkutató verseny győztesének egyik középdöntős száma látható. Az előadó, Kszénia Szimonova 24 éves, a Krímben, Jevpatoriában él férjével és 1,5 éves kisfiával. "Rekviem a homokban" - így nevezte az egyik zsüritag ezt a minielőadást, amely válogatott szép zenékkel 1 tragikusan végződő szerelem történetét meséli el a Nagy Honvédő Háború idejéből (II.VH). Metallica "Nothing else matters" szimfonikus remake-je dominál, elhangzik a háború kezdetét bejelentő moszkvai rádiós híradás részlete, 2:31-nél a legnépszerűbb háborús nóta 1943-ból - Тёмная ночь/Sötét éj, és 1 másik, az 5:05-nél kezdődő dal, a Zsuravli (Darvak), pedig a háborús témákban született orosz dalok közül a legismertebb a volt SzU országaiban. A szám az orosz nyelvű - Ты всегда рядом - 'mindig mellettem vagy' -- 1945 felirattal zárul, mélyen megindította a közönséget, a II.VH emléke ma is ott él az emberekben. Legyen itt még 1 rövid db Kszéniától, amely a televíziós csatorna versenyének reklámozására készült:

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

A cím vérszegény, de a tartalom kárpótolt.

Snowqueen írta...

Az elsőt megkönnyeztem. Nagyon tehetséges lány!

Csilla írta...

Ez nagyon szép volt! Láttam már ilyen homokkal festő képeit, de folyamatában ilyen sokáig és elmesélni a 2. világháborut, hát még soha. Igazán szép!

És ki nyerte meg a versenyt? Arról tudsz valamit?

Observer írta...

Ő maga nyerte meg a versenyt, Kszénia Szimonova (Kseniya Simonova)!

Csilla írta...

Jaj, elnézést kérek, nem olvastam el figyelmesen amit irtál, most olvasom, hogy igen, ő nyert, teljesen megérdemelten. Mentségemre legyen mondva, hogy nem mindennapi volt amit láttam utána a videon és bizony elvonta a figyelmemet!

Euthymia írta...

Szia, ez nagyon megható volt, köszönöm, hogy megosztottad!!

Livia írta...

Egyszeruen fantasztikus, en is megkonnyeztem... Ez a lany igazi tehetseg! Orulok, hogy jol alakulnak a dolgai es hogy mi is lathattuk. Koszi, hogy megosztottad!