2008. február 24., vasárnap

férfiak napja

Errefelé február 23-at a "férfiak napjá"-nak nevezik, valójában régen ez a nap volt a szovjet hadsereg napja, ma pedig "день защитника отечества", a haza védőjének napja - mindez Oroszországban hivatalos állami ünnep. Az orosz 1-es csatorna ünnepi koncertet sugárzott. Az ukrán hadsereg napja december 6-án van, de itt az emberek annyira hozzászoktak a mai ünnephez, hogy a hivatalos negligálás ellenére ők maguk megünneplik.

Természetesen fel kell köszönteni a férfiakat az ünnep alkalmából - ital, pohárköszöntő, étterem, stb. Mi, amikor a Bulgakov múzeum verandáján ültünk, egy fiatal társaság mellettünk múzeumi programmal indította az ünnep alkalmából a napot, erre köszöntötték egymást - igen szokatlanul - teával.

Egyáltalán nem mellesleg, de ma van a köztársasági elnök úr születésnapja is, ma 54 éves. A sajtó megírta, hogy Kijev alatt Tripoljeban, egy ukrán-nemzeti étteremben fogja megünnepelni családja és barátai társaságában. Minden neves helyi politikus és az orosz elnök is köszöntötte születésnapja alkalmából.

Nincsenek megjegyzések: